Lisa Nybrott

Bakgrunn
Lisa Nybrott (f. 1989) er en vokalist, komponist og tekstforfatter fra Hamar. Nybrott har en mastergrad i musikk fra UIA (2011) og NTNU (2014). Debut-EPen Oh, Oh, No kom i 2010 og debutalbumet Built by the Water i 2017 - begge til gode anmeldelser og begge med låter som ble listet på bl.a. p1.

Nybrott har vokst opp med en forkjærlighet for afroamerikansk populærmusikk, spesielt soul og gospel, og har vært i USA og Afrika for å lære mer og holde konserter i sjangeren. Dette har satt preg på Nybrotts musikk, men i  2019 kom et skifte; Nybrott begynte å skrive tekster på norsk. Dette fører til at musikken og stilen har dreid noe og at tekstene og musikken er ærligere og nærmere enn noen gang. Et nytt, helnorsk album er på trappene.

Samarbeid
Nybrott har vært gjestesolist på MGP-vinner Alexander Rybaks juleturnè, hun har vært support for Jarle Bernhoft, har skrevet tittellåta på Maria H. Mittets album Heim og er duettparner til Toril Nybrott på singelen ”hjerte mitt”. All musikk utgitt av Lisa Nybrott er komponert av Lisa Nybrott selv, men singelen Yearning for a Better Day er et unntak. Det er en cover av Inger Lise Rypdals "I nattens fang". Orginaltekst og melodi er av Bjørn Hillestad og Geir Holmsen, den engelske teksten er fritt oversatt av Lisa Nybrott.

itunes2.jpg
spotify.jpg
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon